Tuinaanleg

Tuinaanleg:
vakkundige uitvoering van uw tuinontwerp

Het aanleggen of renoveren van een tuin is vakwerk.
Hovers Hoveniers werkt met gediplomeerde vakmensen en hoogwaardige materialen en machines.
Waar nodig huren we externe specialisten in.

Alles op het gebied van tuinaanleg

Hovers Hoveniers verzorgt alle werkzaamheden die bij het aanleggen van een tuin komen kijken. Hierbij kunt u denken aan: afvoeren van oude planten, grondwerk, tuinverlichting, elektra, drainage, beregening, bestrating, vijver en waterpartijen, beplanting, bemesting en kunstgras.

Elke tuingrootte en tuinstijl is mogelijk

Onze hoveniers zien het als uitdaging om van elke tuin – groot of klein – iets moois en persoonlijks te maken.
Ook zijn we thuis in verschillende tuinstijlen, zoals:

landelijke tuin, klassieke tuin, strakke tuin, moderne tuin, binnentuin, patiotuin, stadstuin en functionele tuin.

Hovers Hoveniers, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinprojecten,
Hovers Hoveniers, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinprojecten,

Fasen tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin gebeurt in fases.

Uw oude tuin gaat op de schop. Oude planten en bestrating worden weggehaald en afgevoerd. Daarna worden de contouren en hoogtes van de nieuwe tuin uitgezet. Ook wordt de gesteldheid van de bodem bekeken.

Na het uitzetten van de tuin, kan gestart worden met het grondwerk. Grondwerk is het belangrijkste onderdeel van het aanleggen van een tuin. U kunt het vergelijken met de fundering van een huis. In deze fase worden ook leidingen aangebracht voor tuinverlichting, elektra, afwatering en eventueel beregening.

Als het grondwerk gereed is, wordt een eventuele erfafscheiding aangebracht. Deze worden zowel geplaatst als geleverd door Hovers Hoveniers. Ook leveren en leggen we alle soorten bestrating, zoals natuursteentegels, betontegels, keramische tegels, klinkers en halfverharding (grind). Vijvers, vlonders en waterpartijen worden ook in deze fase gemaakt.

In deze fase wordt de beplanting geleverd en aangebracht. We beginnen met het aanplanten van hagen en bomen. Daarna volgt de overige beplanting in de borders; aansluitend een eventueel gazon. Hovers Hoveniers verzorgt alle type gazons of grasvelden: inzaaien en leggen van graszoden. Heeft u weinig tijd om een gazon te onderhouden? Dan kunt u ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig en is ongevoelig voor weersinvloeden en onkruid

In de laatste fase wordt de tuin afgewerkt. Alle besproken werkzaamheden worden met u doorgenomen. Als de tuin volledig naar uw wens is, wordt deze opgeleverd

Offerte tuinaanleg opvragen bij Hovers Hoveniers

Benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een tuin? Neem gerust contact op met ons.

 Hovers Hoveniers legt tuinen aan in onder andere de regio’s
Raamsdonkveer, Geertruidenberg, Waalwijk, Oosterhout, Zevenbergen, Breda, Hank, Dussen, Dongen en Tilburg.